Evde kelebek pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Göz alıcı görüntüsü ve lezzetli dokusuyla kelebek pasta, özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından biri. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, çikolata sosu ve krem şanti katmanlarıyla damaklarda unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ailenizle keyifli bir tatlı molası veya misafirlerinize şık bir ikram için ideal olan bu pastayı adım adım rehberimizle kolayca yapabilirsiniz.

25 Kasım 2025

Evde Kelebek Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Krema İçin:


  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri İçin:


  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin
  • Sıvı yağı ilave edip spatula ile yavaşça karıştırın
  • Yağlanmış kelebek kalıbına (veya yuvarlak kek kalıbına) dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin
  • Keki soğuduktan sonra ikiye bölün
  • Krem şantiyi soğuk süt ve pudra şekeri ile çırpın
  • Keki ortadan ikiye ayırıp arasına kremayı sürün
  • Üst kısmını kapatın
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritip tereyağı ile karıştırın
  • Pastanın üzerine erimiş çikolatayı dökün
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Kekin çok kabarması için yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayın
  • Çikolata sosunu pastanın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra dökün
  • Dilerseniz üzerini çilek, muz veya fındık ile süsleyebilirsiniz

Not: Bu tarif yaklaşık 8-10 kişiliktir. Pastayı buzdolabında muhafaza edin ve 2-3 gün içinde tüketin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;