Ev pastası tarifleri nelerdir ve nasıl yapılır?

Mutfakta vakit geçirmekten keyif alanlar için özenle seçilmiş üç farklı pasta tarifi, hem görsel şölen hem de damak tadına hitap edecek şekilde hazırlandı. Klasik çikolatalı pastadan İtalyan lezzeti tiramisuya, mevsim meyveleriyle renklenecek pratik bir pastaya kadar her zevke uygun alternatifler sunuluyor.

25 Kasım 2025

Ev Pastası Tarifleri ve Yapım Aşamaları


Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve pratik pasta tariflerini sizler için derledim. İşte en sevilen ev pastası tarifleri ve adım adım yapılışları:

1. Klasik Pandispanya Tabanlı Çikolatalı Pasta

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
  • Öncelikle pandispanya için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin
  • Krema için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin
  • Soğuyan muhallebiye yumuşak tereyağı ve kakaoyu ekleyip mikserle çırpın
  • Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüp arasına ve üzerine kremayı sürün
  • En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

2. Pratik Tiramisu

Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 250 gram mascarpone peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Kakao (üzeri için)

Yapılışı:
  • Yumurta sarılarını ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın
  • Mascarpone ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın
  • Yumurta aklarını ayrı bir kapta sert köpük olana kadar çırpın
  • Hazırladığınız karışıma yumurta aklarını spatula ile yavaşça karıştırın
  • Sıcak suda erittiğiniz kahveye kedi dillerini batırıp servis kabına dizin
  • Üzerine kremadan bir kat sürüp tekrar bisküvi ve kremayı ekleyin
  • En az 4 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine kakao serperek servis yapın

3. Kolay Meyveli Pasta

Malzemeler:
  • 1 adet hazır pandispanya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • Mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi)
  • 1 paket pasta jölesi

Yapılışı:
  • Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın
  • Pandispanyayı iki veya üçe bölün
  • Katların arasına krem şanti ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin
  • Pastanın üzerini de krem şanti ile kaplayın
  • Meyveleri üzerine dizip hazırladığınız jöleyi üzerine gezdirin
  • Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın

Pasta Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin
  • Pandispanya yaparken çırpma işlemini uzun tutun
  • Fırını önceden ısıtın
  • Pişen pandispanyayı kalıptan hemen çıkarmayın
  • Krema ve muhallebilerin iyice soğumasını bekleyin
  • Pastayı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin

Bu tariflerle evinizde kolayca harika pastalar yapabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;