Eti Kakaolu Fındıklı Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket Eti Kakaolu Fındıklı Pasta (hazır kek tabanı)
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket çikolata sosu (veya eritilmiş çikolata)
- Dövülmüş fındık veya antep fıstığı (süsleme için)
Yapılışı:
- Öncelikle, krem şantiyi bir kaseye alın ve üzerine soğuk sütü ekleyerek mikserle çırpın. Köpük köpük olana kadar karıştırın.
- Ayrı bir kapta, Eti Kakaolu Fındıklı Pasta'yı ufak parçalara ayırın veya rondodan geçirerek toz haline getirin.
- Pasta tozunu, krem şantiye ekleyin ve karıştırarak homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- Vanilya, kakao ve sıvı yağı da ekleyip iyice karıştırın. Kıvamı yoğun ve yapışkan olacaktır.
- Bu karışımı, yağlanmış bir kek kalıbına veya pasta tabanına dökün ve üzerini düzeltin.
- Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin, iyice soğumasını ve kıvam almasını sağlayın.
- Soğuduktan sonra, pastanın üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin veya eritilmiş çikolatayı sürün.
- Son olarak, dövülmüş fındık veya antep fıstığı serperek süsleyin.
- Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İsteğe bağlı olarak, pastanın içine doğranmış çilek veya muz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, krem şanti yerine labne peyniri kullanarak daha hafif bir versiyon da deneyebilirsiniz.
|