Elmalı rulo pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Mis kokulu tarçınlı elmaların enfes aromasıyla sarılı, yumuşacık bir kek rulosu... Hem göze hem damağa hitap eden bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Tereyağlı elma dolgusunun kekle buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek.

24 Kasım 2025

Elmalı Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Elmalı İç Malzemesi:


  • 3 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:


  • Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın
  • Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış tepsiye dökün ve 15-20 dakika pişirin
  • Elmaları rendeleyip tereyağı, şeker ve tarçınla birlikte tavada yumuşayana kadar pişirin
  • Pişen keki fırından çıkarıp temiz bir bez üzerine alın ve rulo yaparak soğumaya bırakın
  • Soğuyan keki açın, elmalı iç harcını yayın ve tekrar rulo yapın
  • Üzerini pudra şekeriyle süsleyip dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Keki sıcakken rulo yapmak daha kolay olacaktır
  • Elmalı iç harcını iyice soğutursanız kekiniz daha lezzetli olur
  • İsteğe göre iç harcına kuru üzüm de ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;