Elmalı muhallebili rulo pasta nasıl yapılır?

Elmalı muhallebili rulo pasta, geleneksel tatlı lezzetlerini modern bir sunumla buluşturan nefis bir tarif. Pandispanyanın yumuşak dokusu, kremamsı muhallebi ve tarçınlı elma dolgusunun mükemmel uyumu, bu pastayı özel günlerin vazgeçilmezi haline getiriyor.

24 Kasım 2025

Elmalı Muhallebili Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin

Elmalı İç Harcı İçin:


  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Pandispanya Hazırlığı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve 10-12 dakika pişirin

2. Elmalı İç Harcı:

  • Elmaları rendeleyin
  • Tereyağında elmaları yumuşayana kadar pişirin
  • Şeker ve tarçın ekleyip karamelize olana kadar pişirin
  • Soğumaya bırakın

3. Muhallebi Hazırlığı:

  • Süt, şeker, un ve yumurta sarısını çırpın
  • Kısık ateşte topaklanmayana kadar pişirin
  • Ocaktan alın, tereyağı ve vanilini ekleyin
  • Soğumaya bırakın

4. Montaj:

  • Pandispanyayı temiz bir bez üzerine alın
  • Üzerine soğuyan muhallebiyi yayın
  • Elmalı harcı muhallebinin üzerine serpin
  • Rulo şeklinde sarın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

5. Servis:

  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
  • Dilimleyerek ikram edin

Püf Noktaları:

  • Pandispanyayı sıcakken rulo yapmaya çalışmayın
  • Muhallebi ve elma harcının iyice soğuması önemli
  • Rulo yaparken çok sıkı sararsanız pasta çatlayabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;