Elmalı kremalı rulo pasta tarifi nasıl yapılır?

Taze elmaların tarçınla buluştuğu, hafif keki ve kremalı dokusuyla damaklarda iz bırakan nefis bir tatlı. Adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla bu rulo pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

24 Kasım 2025

Elmalı Kremalı Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet orta boy elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)

Yapılışı:


Kek Hazırlığı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve toz şekeri mikserle 5-6 dakika çırpın
  • Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatulayla karıştırın
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek karışımını dökün
  • Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin

Elma Dolgusu:

  • Elmaları soyup küp küp doğrayın
  • Teflon tavada elmaları yumuşayana kadar pişirin
  • Tarçın ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın

Krema Hazırlığı:

  • Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın
  • Kremayı pudra şekeri ile çırpın
  • Hazırladığınız krem şantiyi kremaya ekleyip karıştırın

Montaj:

  • Pişen keki fırından çıkar çıkmaz rulo yapın
  • Soğuduktan sonra açın ve kremanın yarısını sürün
  • Elma dolgusunu üzerine yayın
  • Tekrar rulo şeklinde sarın
  • Üzerine kalan kremayı sürün
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Üzerini tarçın veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz
  • Dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Keki sıcakken rulo yaparsanız kırılmasını önlersiniz
  • Elmaları çok pişirmemeye dikkat edin
  • Kremayı çok katı çırpmayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;