Düz beyaz pasta nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Sade ve lezzetli bir düz beyaz pasta için tüm detaylar burada. Kek yapımından krema hazırlığına, püf noktalardan sunum önerilerine kadar her aşama kolayca uygulanabilir şekilde anlatılıyor.

20 Kasım 2025

Düz Beyaz Pasta Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema İçin:


  • 2 paket krema (400 ml)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180°C'de 25-30 dakika pişirin
  • Kremayı tüm malzemeleri çırparak hazırlayın
  • Soğuyan keki ortadan ikiye ayırın
  • Katlar arasına ve üzerine kremayı sürün

Püf Noktaları:

  • Yumurta ve şeker iyice çırpılmalı - bu kekin kabarması için çok önemli
  • Un mutlaka elenmeli - topaklanmayı önler
  • Kek sıcakken kesmeyin - dağılabilir
  • Krema soğuk malzemelerle hazırlanmalı
  • Kek pişerken fırın kapağını açmayın - kek sönebilir
  • Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin
  • Kremayı kek soğuduktan sonra sürün - erimez

Servis Önerisi:

  • Pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
  • Üzerini taze meyvelerle süsleyebilirsiniz
  • Dilimlerken ısıtılmış bıçak kullanın - daha düzgün kesim için

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;