Dereotlu kıyır poğaça nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için nefis bir dereotlu kıyır poğaça tarifi. Yumuşacık içi ve çıtır dışıyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu poğaçalar, sadece birkaç basit malzeme ve adımla hazırlanıyor. Taze dereotunun ferahlığı ve üzerindeki çörek otunun aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.

26 Kasım 2025

Dereotlu Kıyır Poğaça Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • Çörek otu (üzeri için)

Yapılışı:


  • Unu derin bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın.
  • Yoğurt, sıvı yağ, süt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Kıyılmış dereotunu hamura ekleyip güzelce yoğurun.
  • Hamuru streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın ve istediğiniz şekilde kesin.
  • Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılık servis yapın.

Not: Poğaçalarınızın daha gevrek olmasını isterseniz fırın sıcaklığını 200°C'ye ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;