Cremoleli bisküvili pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için enfes bir cremoleli bisküvili pasta tarifi. Kremasıyla ve bisküvi katmanlarıyla hem göze hem damağa hitap eden bu nefis pasta, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Cremoleli Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket petibör bisküvi (yaklaşık 200 gram)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • 1 yemek kaşığı kakao (üzeri için)

Yapılışı:


1. Krema Hazırlama:


  • Bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

2. Krem Şanti Hazırlama:

  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebi kreması ile krem şantiyi birleştirip spatula ile yavaşça karıştırarak krema karışımını tamamlayın.

3. Pastanın Kat Kat Hazırlanması:

  • Orta boy bir borcama veya servis tabağına bisküvilerin yarısını tek sıra halinde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün.
  • Kalan bisküvileri kremaların üzerine dizip tekrar kalan kremayı sürerek pastayı tamamlayın.

4. Dinlendirme ve Servis:

  • Pastanın üzerini kakao serperek süsleyin.
  • En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, bu şekilde daha yumuşak bir doku elde edersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;