Cilekli pudingli pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için harika bir seçenek: çilekli pudingli pasta. Taze çileklerin ferahlığı, yumuşacık kek katmanları ve kremalı pudingin enfes uyumuyla bu tarif, özel günlerde veya anlık tatlı ihtiyaçlarınızda imdadınıza yetişecek.
Çilekli Pudingli Pasta TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, pudingi hazırlayın. Bir tencereye 2 su bardağı sütü, vanilyalı puding tozunu ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın. 2. Krem şantiyi hazırlayın. 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle çırpın, katı bir kıvam alana kadar devam edin. 3. Soğuyan pudingi ve krem şantiyi birleştirip, mikserle hafifçe çırparak krema haline getirin. 4. Çilekleri yıkayıp, saplarını temizleyin. Yarım çilekleri dilimleyip, bir kısmını pasta süslemesi için ayırın. 5. Hazır keki iki veya üç kat olacak şekilde dilimleyin. Eğer ev yapımı pandispanya kullanıyorsanız, soğuduktan sonra dilimleyin. 6. Pasta kalıbının tabanına bir kat kek yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pudingli kremadan bir kat sürün. Dilimlenmiş çilekleri serpiştirin. 7. İkinci kat keki ekleyip, aynı işlemi tekrarlayın. En üst kata keki koyduktan sonra, kalan kremayı pastanın her yerine sürün. 8. Pastanın üzerini ayırdığınız çileklerle süsleyin. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Not: Pastayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz, daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun! |
.webp)









