Çilekli pudingli kedi dili pastası nasıl yapılır?

Kedi dili bisküvileri ve çilekli pudingle hazırlanan bu nefis pasta, hem göz alıcı görüntüsü hem de pratik yapımıyla öne çıkıyor. Kremalı dokusu ve taze meyve katmanlarıyla yaz sofralarınıza ferahlık getirecek bir lezzet şöleni sunuyor.

26 Kasım 2025

Çilekli Pudingli Kedi Dili Pastası Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 500 ml süt
  • 1 paket çilekli puding
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • 15-20 adet taze çilek
  • Yarım su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, pudingi hazırlayın. Bir tencereye 500 ml sütü alın, üzerine puding tozunu ve toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  • Pudingi bir kaseye aktarın ve üzerini streç filmle kapatarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Bu sırada, kremayı bir kasede çırpın. Krema katılaşana kadar mikserle çırpıp vanilyayı ekleyin.
  • Soğuyan pudingi bir kez daha çırpın, ardından üzerine çırpılmış kremayı ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak pudingli kremayı hazırlayın.
  • Taze çilekleri yıkayıp, saplarını temizleyin. Yarımını dilimleyin, diğer yarısını süsleme için ayırın.
  • Orta boy bir dikdörtgen borcama veya servis tabağına kedi dili bisküvilerinin bir kısmını dizin. Bisküvilerin üzerine yarım su bardağı sütü fırça veya kaşıkla hafifçe gezdirin.
  • Bisküvilerin üzerine hazırladığınız pudingli kremadan bir kat sürün. Dilimlenmiş çilekleri üzerine serpiştirin.
  • Bu işlemi bisküvi, pudingli krema ve çilek katmanları şeklinde tekrarlayın. En üst katman pudingli krema olmalı.
  • Pastanın üzerini kalan bütün çileklerle süsleyin.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.

İpuçları:


  • Puding soğumadan bisküvilerin üzerine sürmeyin, aksi halde bisküviler eriyebilir.
  • Çilek yerine başka meyveler de kullanabilirsiniz.
  • Pastayı dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, lezzeti o kadar iyi olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;