Çilekli muzlu yaz pastası nasıl yapılır, tarif nedir?

Serinletici bir yaz tatlığı arayanlar için mükemmel bir seçim: Çilek ve muzun tazeliği, kremalı dokusu ve çikolata ile buluştuğu nefis bir pasta. Pratik hazırlanışı ve göz alıcı sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, sıcak günlerde ferahlık vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Çilekli Muzlu Yaz Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı bisküvi kırıntısı
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 400 ml krema
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 gram labne peyniri
  • 2 adet olgun muz
  • 300 gram çilek
  • 1 paket sütlü çikolata
  • Nane yaprakları (süsleme için)

Yapılışı:


1. Taban Hazırlığı:


  • Bisküvileri rondodan geçirerek ince kırıntı haline getirin
  • Eritilmiş tereyağını bisküvi kırıntılarına ekleyip karıştırın
  • Karışımı kelepçeli pastanın tabanına yayıp bastırarak düzleştirin
  • Buzdolabında 30 dakika bekletin

2. Kreması İçin:

  • Kremayı, pudra şekerini ve vanilya şekerini mikserle katılaşana kadar çırpın
  • Labne peynirini ekleyip tekrar karıştırın
  • Kremayı soğuyan bisküvili tabanın üzerine yayın

3. Meyve Yerleştirme:

  • Muzları ince dilimler halinde kesin
  • Çilekleri yıkayıp temizleyin, dilimleyin
  • Muz ve çilek dilimlerini kremanın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin

4. Süsleme ve Servis:

  • Çikolatayı benmari usulü eritin
  • Eriyen çikolatayı pastanın üzerine gezdirin
  • Nane yaprakları ile süsleyin
  • Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Pastayı en az 2 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapın
  • Muzların kararmaması için limon suyu sıkabilirsiniz
  • Kremayı çırparken çok uzun süre çırpmayın, kesilebilir
  • Yaz aylarında pastayı buzdolabından çıkarır çıkarmaz servis yapın

Not: Bu tarif 8-10 kişiliktir. Dilerseniz meyveleri mevsimine göre değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;