Çilekli muhallebili pasta nasıl yapılır, tarifini alabilir miyim?
Çilek mevsiminin en sevilen tatlılarından biri olan bu pastada, yumuşacık muhallebi ile taze çileklerin buluşması damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, hem göze hem mideye hitap eden bir şölene dönüşüyor.
Çilekli Muhallebili Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 1 paket hazır kek (veya ev yapımı pandispanya)
- 500 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 400 gr çilek
- 1 çay bardağı süt (krem şanti için)
Yapılışı:
- İlk olarak, muhallebiyi hazırlayın. Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Krem şantiyi, bir çay bardağı soğuk sütle çırparak hazır hale getirin ve soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın.
- Çilekleri yıkayıp temizleyin, dilimleyin. Keki dilimleyip pasta kalıbının tabanına yerleştirin.
- Kekin üzerine hazırladığınız muhallebi karışımının yarısını yayın, üzerine çilek dilimlerini dizin.
- Kalan muhallebiyi çileklerin üzerine döküp düzeltin. En üste kalan çilekleri süslemek için ayırın.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce kalan çileklerle süsleyin.
Not:
- Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız lezzeti daha iyi oturacaktır.
- İsteğe bağlı olarak keki şerbetleyebilirsiniz.
|