Çilekli jöleli borcam pastası nasıl yapılır?

Çilekli jöleli borcam pastası, yaz aylarının ferahlatıcı lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bisküvili tabanı, kremalı dokusu ve taze çileklerle hazırlanan jöle katmanıyla hem göze hem damağa hitap eden bu pratik tatlı, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Çilekli Jöleli Borcam Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • 1 kase çilek (taze veya dondurulmuş)
  • 1 paket çilekli jöle
  • 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


1. Taban Hazırlığı:


  • Petibör bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
  • Eritilmiş tereyağını bisküvi ununa ekleyip karıştırın.
  • Borcamın tabanına bu karışımı yayıp, elinizle bastırarak düzleştirin.
  • Buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

2. Kreması:

  • Bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Göz göz olduğunda ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta, 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın.

3. Çilekli Jöle Hazırlığı:

  • Çilekli jöleyi 2 su bardağı sıcak suda eritin.
  • Oda sıcaklığında soğumaya bırakın, buzdolabında hızlandırabilirsiniz ama donmasın.

4. Pastanın Kat Kat Hazırlanması:

  • Buzdolabındaki bisküvili tabanı çıkarın.
  • Üzerine hazırladığınız kremayı yayın.
  • Çilekleri dilimleyip kremanın üzerine düzgünce yerleştirin.
  • Soğuyan jöleyi çileklerin üzerine yavaşça dökün.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece bekletin.

5. Servis:

  • Pastayı buzdolabından çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:

  • Jöleyi çok sıcak dökerseniz krema eriyebilir, oda sıcaklığında soğuması önemlidir.
  • Taze çilek yerine dondurulmuş kullanırsanız, önceden çözülmüş olmasına dikkat edin.
  • Pastayı daha fazla katmanlı yapmak için kremayı ikiye bölüp, ortasına çilek ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu tarifle hem hafif hem görsel olarak şık bir pasta hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;