Çilekli Jöleli Borcam Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi
- 200 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti (toz)
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 1 kase çilek (taze veya dondurulmuş)
- 1 paket çilekli jöle
- 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Taban Hazırlığı:
- Petibör bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
- Eritilmiş tereyağını bisküvi ununa ekleyip karıştırın.
- Borcamın tabanına bu karışımı yayıp, elinizle bastırarak düzleştirin.
- Buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
2. Kreması:
- Bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirin.
- Göz göz olduğunda ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta, 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Çilekli Jöle Hazırlığı:
- Çilekli jöleyi 2 su bardağı sıcak suda eritin.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakın, buzdolabında hızlandırabilirsiniz ama donmasın.
4. Pastanın Kat Kat Hazırlanması:
- Buzdolabındaki bisküvili tabanı çıkarın.
- Üzerine hazırladığınız kremayı yayın.
- Çilekleri dilimleyip kremanın üzerine düzgünce yerleştirin.
- Soğuyan jöleyi çileklerin üzerine yavaşça dökün.
- Buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece bekletin.
5. Servis:
- Pastayı buzdolabından çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
İpuçları:
- Jöleyi çok sıcak dökerseniz krema eriyebilir, oda sıcaklığında soğuması önemlidir.
- Taze çilek yerine dondurulmuş kullanırsanız, önceden çözülmüş olmasına dikkat edin.
- Pastayı daha fazla katmanlı yapmak için kremayı ikiye bölüp, ortasına çilek ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu tarifle hem hafif hem görsel olarak şık bir pasta hazırlayabilirsiniz. |