Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 250 gram çilek (taze veya dondurulmuş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Öncelikle, bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Kıvam alana kadar sürekli karıştırmayı unutmayın.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, paketindeki talimata göre hazırlayın ve soğumuş muhallebiye ekleyip yavaşça karıştırın.
- Çilekleri yıkayıp dilimleyin (dondurulmuş kullanıyorsanız, çözülmüş olmasına dikkat edin).
- Bisküvileri, pasta kalıbının tabanına dizin. Üzerine hazırladığınız kremalı karışımın bir kısmını yayın.
- Dilimlenmiş çilekleri kremalı karışımın üzerine serpiştirin, ardından tekrar bisküvi dizip kalan kremayı ekleyin.
- En üste bisküvi ve çileklerle süsleme yapabilirsiniz.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpuçları:
- Pastayı daha lezzetli yapmak için bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, ancak çok ıslanmamasına dikkat edin.
- Çilek yerine başka meyveler de deneyebilirsiniz, muz veya şeftali gibi.
- Dinlendirme süresi pastanın kıvamı için önemlidir, bu süreyi kısaltmayın.
|