Çilekli bisküvi pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: Çilekli bisküvi pastası. Sadece birkaç basit malzeme ve birkaç adımda hazırlanabilen bu nefis tatlı, özellikle yaz aylarında serinletici bir alternatif sunuyor. Kremşantili muhallebi, taze çilekler ve yumuşacık bisküvilerin uyumuyla damaklarda iz bırakacak.

26 Kasım 2025

Çilekli Bisküvi Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi (yaklaşık 400 gram)
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 300 gram taze çilek
  • 1 çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)

Yapılışı:


  • Öncelikle muhallebi için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin.
  • Göz göz olup koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi paket talimatına göre hazırlayın ve soğuyan muhallebiye ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Çilekleri yıkayıp sap kısımlarını temizleyin ve dilimleyin.
  • Pastayı yapacağınız kalıbın tabanına bisküvileri dizin, üzerine süt serpiştirerek bisküvileri yumuşatın.
  • Bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebi-krem şanti karışımının yarısını yayın.
  • Dilimlenmiş çilekleri muhallebinin üzerine düzgünce yerleştirin.
  • Kalan muhallebi karışımını çileklerin üzerine yayarak kapatın.
  • En üste tekrar bisküvi dizip hafifçe süt serpin.
  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi çilek ve bisküvi parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Not:


  • Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır.
  • Çilek yerine muz veya şeftali gibi meyveler de kullanabilirsiniz.
  • Süt yerine meyve suyu kullanarak farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;