Çikolatalı Tiramisu Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 250 gr labne peyniri veya mascarpone
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolatalı puding
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Rendelenmiş bitter çikolata (üzeri için)
Yapılışı:
- Öncelikle pudingi hazırlayın. Soğuk sütü bir tencereye alın, üzerine puding tozunu ekleyip topaklanma olmadan karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Labne peynirini bir kasede çırpın, üzerine soğuyan pudingi ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.
- Başka bir kasede sıcak su, granül kahve ve toz şekeri karıştırıp kahve şurubunu hazırlayın.
- Kedi dili bisküvilerini teker teker kahve şurubuna batırıp (fazla bekletmeden) pasta kalıbının tabanına dizin.
- Üzerine hazırladığınız pudingli karışımın yarısını yayın.
- Tekrar kahveye batırılmış bisküvi katmanı ekleyin.
- Kalan pudingli karışımı üzerine yayıp düzeltin.
- Pastanın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 4-5 saat (tercihen bir gece) bekletin.
- Servis etmeden önce üzerine kakao ve rendelenmiş bitter çikolata serperek süsleyin.
Püf Noktaları:
- Bisküvileri kahveye çok fazla batırmayın, yumuşayıp dağılabilir
- Puding soğuduktan sonra labne ile karıştırın, aksi halde labne eriyebilir
- En az 4 saat buzdolabında bekletmek katmanların iyice oturmasını sağlar
- Üzerindeki kakaoyu servisten hemen önce serpin, nemlenip topaklanabilir
Not: Geleneksel tiramisudan farklı olarak bu tarifte çikolatalı puding kullanılmıştır, daha kremalı ve çikolatalı bir lezzet elde edersiniz.
|