Çikolatalı rulo pasta nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve gösterişli bir tatlı arayanlar için pratik çikolatalı rulo pasta tarifi. Yumuşacık keki, kremşantili iç dolgusu ve bitter çikolata kaplamasıyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

26 Kasım 2025

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kreması İçin:


  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri İçin:


  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp unlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin
  • Hafifçe karıştırdıktan sonra tepsiye dökün
  • 15-20 dakika pişirin (kürdan testi yapın)
  • Pişen keki temiz bir bez üzerine alıp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın
  • Krem şantiyi süt ve pudra şekeri ile çırpıp buzdolabında bekletin
  • Soğuyan keki açıp krem şantiyi yayın ve tekrar rulo yapın
  • Çikolatayı benmari usulü eritip sıvı yağ ekleyin
  • Rulo pastanın üzerine erimiş çikolatayı dökün
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Keki sıcakken rulo yaparsanız kırılmasını önlersiniz
  • Krem şantiyi çok katı çırpmamaya dikkat edin
  • Çikolatayı çok sıcak dökerseniz krem şanti eriyebilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;