Çikolatalı petibör pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için, petibör bisküvilerle hazırlanan bu çikolatalı pasta mükemmel bir seçenek. Kreması ve krem şantisiyle nefis bir doku sunan tarif, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal.

26 Kasım 2025

Çikolatalı Petibör Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Üzeri için: rendelenmiş çikolata veya fındık parçaları

Yapılışı:


1. Kremasını Hazırlama:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, un ve kakaoyu ekleyin. Topak kalmaması için iyice çırpın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Göz göz olup koyulaşınca ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

2. Krem Şantiyi Hazırlama:

  • Bir kasede toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.

3. Pastayı Kat Kat Yapma:

  • Orta boy bir borcama veya servis tabağına petibör bisküvilerin yarısını tek sıra halinde dizin.
  • Soğuyan kakaolu kremadan bir katını bisküvilerin üzerine yayın.
  • Kalan bisküvileri kremalı katmanın üzerine dizin.
  • Üzerine kalan kakaolu kremayı ekleyip düzeltin.
  • Son olarak hazırladığınız krem şantiyi pastanın en üstüne yayın.

4. Dinlendirme ve Süsleme:

  • Pastanın üzerini rendelenmiş çikolata veya fındık parçaları ile süsleyin.
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin, bisküvilerin yumuşaması için.

5. Servis:

  • Dinlenmiş pastayı dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Not: İsteğe bağlı olarak kakaolu kremaya 1-2 yemek kaşığı Nutella ekleyebilir veya süsleme için çilek dilimleri kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;