Çikolata Soslu Kedi Dili Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- Kedi dili bisküvi (yaklaşık 24 adet)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti için)
Çikolata Sosu İçin:
- 200 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Yapılışı:
1. Muhallebi Hazırlığı:
- Bir tencereye un, nişasta, toz şeker ve 2 su bardağı sütü ekleyin
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
- Göz göz olup koyulaşınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin
- Üzerine streç film kaplayıp soğumaya bırakın
2. Krem Şanti Hazırlığı:
- Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip karıştırın
3. Kat Kat Yerleştirme:
- Orta boy dikdörtgen borcama kedi dillerini tek sıra dizin
- Üzerine hazırladığınız kremalı muhallebiyi yayın
- Tekrar kedi dili, tekrar muhallebi şeklinde kat kat dizin
- En üste muhallebi kalacak şekilde bitirin
4. Çikolata Sosu:
- Küçük bir tencerede çikolatayı, sütü ve tereyağını eritin
- Kıvam alınca vanilyayı ekleyip karıştırın
- Hazırladığınız pastanın üzerine gezdirin
5. Dinlendirme:
- Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin
- Servis yapmadan önce dilimleyin
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi soğutmadan krem şantiye eklemeyin
- Kedi dillerini sütle ıslatıp da kullanabilirsiniz
- Çikolata sosunu çok sıcakken dökmeyin
- Üzerini fındık, ceviz veya hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz
Not: Bu pratik pasta tarifiyle misafirlerinize kolayca harika bir tatlı sunabilirsiniz. Afiyet olsun! |