Çikolata Soslu Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi (yaklaşık 300 gram)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
- 1 paket krem şanti
Çikolata Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt, kakao, toz şeker ve vanilyayı alarak karıştırın. Orta ateşte, karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Bisküvileri derin bir kaseye kırın veya bütün olarak kullanabilirsiniz. Üzerine soğuyan çikolatalı karışımı döküp, bisküvileri iyice ıslanana kadar karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak, ceviz veya fındık ekleyip karıştırın.
- Karışımı, yağladığınız veya pişirme kağıdı serdiğiniz bir kek kalıbına dökün ve üzerini düzleştirin. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Bu sırada, çikolata sosu için tüm malzemeleri (süt, kakao, un, toz şeker, vanilya) bir tencereye alın ve topaklanma olmaması için iyice çırpın. Orta ateşte, kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, paketindeki talimata göre hazırlayın.
- Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine önce soğuyan çikolata sosunu, ardından krem şantiyi yayın. Dilerseniz rendelenmiş çikolata veya antep fıstığı ile süsleyin.
- Pasta servise hazır! Dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
Not:
- Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirirseniz, daha lezzetli olacaktır.
- Çikolata sosunu sıcakken dökerseniz, bisküviler yumuşayabilir; bu nedenle soğumasını bekleyin.
|