Cicibebeli muhallebili pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Cicibebe bisküvilerin yumuşak dokusu ve sade lezzeti, kremalı muhallebiyle buluşarak hem hafif hem de doyurucu bir tatlı ortaya çıkarıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu pasta, özellikle çocukların severek tükettiği, aynı zamanda misafirler için şık bir alternatif sunuyor.

24 Kasım 2025

Cicibebeli Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 2 paket cicibebe bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)

Yapılışı:


1. Muhallebi Hazırlığı:


  • Orta boy tencerede süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını iyice çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın

2. Krem Şanti Hazırlığı:

  • 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi paket talimatlarına göre çırpın
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın

3. Pastanın Kat Kat Hazırlanışı:

  • Orta boy borcama veya pasta kalıbına cicibebe bisküvileri tek sıra dizin
  • Üzerine hazırladığınız muhallebi karışımının yarısını yayın
  • Tekrar cicibebe bisküvileri dizin
  • Kalan muhallebi karışımını üzerine yayın
  • En üste hindistan cevizi veya antep fıstığı serpin

4. Dinlendirme:

  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  • İyice soğuyup katların birbirine yapışmasını bekleyin

Notlar:

  • Muhallebi tamamen soğumadan krem şantiyi eklemeyin
  • Bisküvileri sütle ıslatmak isterseniz, çok az sütle hafifçe ıslatabilirsiniz
  • Üzerini çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;