Cici Bebeli Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket Cici bebe bisküvi (yaklaşık 200 gram)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: rendelenmiş hindistan cevizi veya antep fıstığı
Yapılışı:
- Öncelikle kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alın. İyice çırpın ve ocağa koyun.
- Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
- İçine vanilini ekleyip karıştırın. Ardından tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
- Krem şantiyi ayrı bir kapta, üzerinde belirtilen talimata göre hazırlayın (genellikle soğuk sütle çırpılır).
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak birleştirin.
- Cici bebe bisküvilerini bir kaseye alıp, üzerine biraz süt gezdirerek yumuşamalarını sağlayın (fazla ıslatmayın, dağılabilirler).
- Bir borcama veya pasta kalıbına, bisküvilerin yarısını dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan yarısını yayın.
- Kalan bisküvileri üzerine dizip, geri kalan kremayı ekleyin ve düzeltin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin.
Not: Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız, daha lezzetli ve kıvamlı olacaktır. Afiyet olsun!
|