Cici Bebek Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket Cici Bebek bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Dilediğiniz çikolata, fındık veya meyve ile süsleme için
Yapılışı:
- İlk olarak, krem şantiyi bir kaseye alın ve üzerine soğuk sütü ekleyip mikserle çırpın. Köpük kıvamına gelince buzdolabında beklemeye bırakın.
- Bir tencereye tereyağını, sütü, toz şekeri, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Cici Bebek bisküvilerini bir buzdolabı poşetine koyup, bir merdane veya benzeri bir aletle ufak parçalar haline getirin (çok ince olmamasına dikkat edin).
- Soğuyan çikolatalı karışıma, buzdolabında bekleyen krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Ardından, ufalanmış Cici Bebek bisküvilerini bu karışıma ekleyip iyice karıştırın.
- Bir pasta kalıbını yağlayın veya streç film serin, hazırladığınız karışımı kalıba döküp üzerini düzeltin.
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletin (tercihen bir gece).
- Servis yapmadan önce, dilediğiniz gibi çikolata sosu, fındık veya meyvelerle süsleyin.
Not:
- Pasta buzdolabında muhafaza edilmelidir, böylece daha lezzetli ve kolay dilimlenir.
- İsteğe bağlı olarak bisküvileri sütle ıslatabilirsiniz, ancak bu tarifte çikolatalı karışım yeterince nemli olacaktır.
|