Cevizli ve İncirlı Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz (iri parçalar halinde doğranmış)
- 1 su bardağı kuru incir (küp küp doğranmış)
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı ceviz (dövülmüş)
- 1/2 su bardağı kuru incir (dilimlenmiş)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak ceviz ve incirleri ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına harcı dökün ve 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Krema için; süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alın. Topaklanma olmadan sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın, krema kıvamına gelince buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Soğuyan pastayı ikiye bölün, alt katmanı servis tabağına alın. Üzerine kremanın yarısını sürün.
- Diğer katmanı üzerine koyun, kalan kremayı pastanın her yerine sürün.
- Üzerini dövülmüş ceviz ve dilimlenmiş incirle süsleyin.
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: İncirleri daha yumuşak hale getirmek için sıcak suda 10 dakika bekletebilirsiniz. Ayrıca, pastayı bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletirseniz lezzeti daha iyi oturacaktır.
|