Cennet hurması pastası nasıl yapılır, tarifine ne dersiniz?
Mevsimin en tatlı lezzetlerinden cennet hurmasının enfes bir pasta haline dönüştüğü bu tarif, hem göz dolduran görüntüsü hem de eşsiz aromasıyla sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşak dokusu ve krema ile uyumuyla fark yaratan bu pasta, özel günleriniz için ideal bir seçim olacak.
Cennet Hurması Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet olgun cennet hurması (trabzon hurması)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
Krema İçin:
- 2 adet cennet hurması
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- İlk olarak cennet hurmalarını yıkayıp, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
- Hurmaları püre haline getirin
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Sıvı yağ ve hurma püresini ekleyip karıştırın
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
- Son olarak cevizleri ilave edip yağlanmış kek kalıbına dökün
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
Krema Hazırlığı:
- 2 adet cennet hurmasını püre haline getirin
- Krema ve pudra şekerini mikserle çırpın
- Hurma püresini kremaya ekleyip karıştırın
- Soğuyan pastanın üzerine sürün
Not:
- Pastayı buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın
- Üzerini dilerseniz tarçın veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz
- Cennet hurması ne kadar olgun ve yumuşak olursa pasta o kadar lezzetli olur
|