Carte d'or dondurmalı pasta nasıl yapılır?

Lezzetli ve ferahlatıcı bir dondurmalı pasta hazırlamak için Carte d'Or'un kremalı dokusuyla hazırlanan bu pratik tarif, yaz günlerinin vazgeçilmezi olacak. Bisküvili taban, yumuşak dondurma katmanı ve kremalı üst yapısıyla hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, özel günlerde de rahatlıkla sunulabilir.

20 Kasım 2025

Carte d'Or Dondurmalı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 kutu Carte d'Or vanilyalı dondurma (veya tercih ettiğiniz başka bir lezzet)
  • 200 gr bisküvi (petibör veya burçak bisküvi uygun)
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı çilek, muz gibi meyveler (isteğe bağlı)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • Çikolata sosu, fındık parçaları veya hindistan cevizi (süsleme için)

Yapılışı:


1. Taban Hazırlığı:


  • Bisküvileri rondodan geçirerek veya bir poşet içinde ezerek ufak parçalar haline getirin.
  • Eritilmiş tereyağını bisküvi kırıntılarına ekleyip karıştırın.
  • Karışımı kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yayıp, kaşıkla iyice bastırarak düzleştirin.
  • Kalıbı buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

2. Dondurma Katmanı:

  • Carte d'Or dondurmasını oda sıcaklığında 5-10 dakika bekletip yumuşatın.
  • Yumuşayan dondurmayı bir kaseye alıp, dilimlenmiş meyveleri ekleyerek karıştırın (isteğe bağlı).
  • Soğumuş bisküvili tabanın üzerine dondurma karışımını yayın ve düzeltin.
  • Tekrar buzdolabında veya dondurucuda 1-2 saat bekletin.

3. Kremalı Katman:

  • Kremayı, pudra şekerini ve vanilini derin bir kapta mikserle katılaşana kadar çırpın.
  • Kremalı karışımı dondurmanın üzerine yayın ve spatula ile düzeltin.

4. Süsleme ve Servis:

  • Pastanın üzerini çikolata sosu, fındık parçaları veya hindistan cevizi ile süsleyin.
  • Pastayı dondurucuda en az 4-6 saat (tercihen bir gece) bekletin.
  • Servis yapmadan önce kalıptan çıkarıp, 5-10 dakika oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin.
  • Dilimleyerek soğuk servis yapın.

İpuçları:

  • Dondurmayı çok eritmeden yumuşatmak, pastanın kıvamı için önemlidir.
  • Kalıbı sıcak suya batırılmış bir bıçakla çevirerek pastayı kolayca çıkarabilirsiniz.
  • Meyve eklerken dondurma tamamen erimemiş olmalı, aksi halde sulanabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;