Cahide pastane poğaçası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Pastane lezzetini evinize taşıyan bu nefis poğaça tarifi, dışı çıtır içi yumuşacık dokusuyla kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Taze maya kokusu ve mis gibi pişme esnasında tüm evi saran o enfes aroma, her denemede aynı mükemmel sonucu verecek şekilde hazırlandı.

24 Kasım 2025

Cahide Pastane Poğaçası Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve çörek otu/susam

Hazırlanışı:


  • Ilık süt ve suyu bir kaba alın, içine şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. 5-10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin.
  • Unu geniş bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın. Maya karışımını, tuz ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın (hamur iki katına çıkmalı).
  • Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp, eşit parçalara bölün. Her parçayı avuç içinizde yuvarlayarak poğaça şekli verin.
  • Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerini tekrar bezle örtüp 15-20 dakika daha mayalandırın.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında pişirmek için poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu/susam serpin.
  • Fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın ve afiyetle tüketin.

Püf Noktaları:


  • Maya karışımının ılık olması mayalanma sürecini hızlandırır.
  • Hamuru çok sert yoğurmayın, poğaçalar yumuşak olur.
  • İsteğe bağlı iç harç (peynir, patates vs.) ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;