Burçak Bisküvili Ganaj Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 paket çikolata sosu
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Burçak bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
- Bir kasede kakao, toz şeker, süt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Bisküvi ununu ekleyip yoğurun.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı yayın.
- 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Krema için süt, un ve şekeri tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin.
- Soğuyunca vanilya ve yumuşak tereyağını ekleyip çırpın.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın.
- Çikolata sosu ve sütü karıştırıp kremaların üzerine dökün.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: Pasta dilimlenmeden önce iyice soğuması için buzdolabında bekletilmelidir.
|