Bisküvili yuvarlak pasta nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: bisküvili yuvarlak pasta. Pişirme gerektirmeyen bu tarif, birkaç basit malzeme ve buzdolabında dinlendirme süresiyle hazır hale geliyor.

24 Kasım 2025

Bisküvili Yuvarlak Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi
  • Çikolata sosu
  • Antep fıstığı (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İlk olarak, tereyağını bir tavada eritin.
  • Eriyen tereyağına süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bisküvileri bir poşetin içine koyup, bir merdane veya benzeri bir aletle ufak parçalar haline getirin (çok ince olmamasına dikkat edin).
  • Soğuyan karışıma vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımı ufalanmış bisküvilere yavaş yavaş ekleyerek, hepsinin birbirine yapışacak kıvama gelene kadar karıştırın. İsterseniz bu aşamada ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz.
  • Karışımı yağlanmış bir kaseye veya yuvarlak bir kalıba bastırarak dökün ve üzerini düzleştirin.
  • Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi serpin veya çikolata sosu gezdirip Antep fıstığı ile süsleyin.

Not:

  • Pastayı daha lezzetli hale getirmek için, karışıma bir çay kaşığı kahve ekleyebilirsiniz.
  • Soğuk servis yapmanız önerilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;