Bisküvili yuvarlak pasta nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?
Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: bisküvili yuvarlak pasta. Pişirme gerektirmeyen bu tarif, birkaç basit malzeme ve buzdolabında dinlendirme süresiyle hazır hale geliyor.
Bisküvili Yuvarlak Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi
- Çikolata sosu
- Antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağını bir tavada eritin.
- Eriyen tereyağına süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bisküvileri bir poşetin içine koyup, bir merdane veya benzeri bir aletle ufak parçalar haline getirin (çok ince olmamasına dikkat edin).
- Soğuyan karışıma vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Bu karışımı ufalanmış bisküvilere yavaş yavaş ekleyerek, hepsinin birbirine yapışacak kıvama gelene kadar karıştırın. İsterseniz bu aşamada ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz.
- Karışımı yağlanmış bir kaseye veya yuvarlak bir kalıba bastırarak dökün ve üzerini düzleştirin.
- Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
- Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi serpin veya çikolata sosu gezdirip Antep fıstığı ile süsleyin.
Not:
- Pastayı daha lezzetli hale getirmek için, karışıma bir çay kaşığı kahve ekleyebilirsiniz.
- Soğuk servis yapmanız önerilir.
|