Bisküvili Piramit Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
- Üzeri için: Hindistan cevizi, antep fıstığı v çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın.
- Ardından kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yavaş yavaş sütü ekleyerek krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Bu karışıma iri dövülmüş ceviz veya fındıkları ekleyip harmanlayın.
- Petibör bisküvileri sütle hızlıca ıslatın (fazla bekletmeyin, dağılabilir).
- Piramit şeklini oluşturmak için, geniş bir servis tabağına bisküvileri üst üste dizerek başlayın, her katman arasına hazırladığınız kremadan sürün.
- Piramit şeklini oluşturduktan sonra, dış yüzeyini kalan kremayla kaplayın.
- Son olarak, hindistan cevizi, antep fıstığı veya çikolata parçacıkları ile süsleyin.
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Bisküvileri süte çok batırmayın, yumuşak kalmalılar ama dağılmamalılar.
- Piramit şeklini oluştururken bisküvileri düzgün yerleştirin, dengesiz olmamasına dikkat edin.
- Dinlendirme süresi pastanın kıvamı için önemli, en az 3 saat buzdolabında bekletin.
|