Bisküvili Pasta Pudingi Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi (yaklaşık 200 gram)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kakaolu bisküvi (veya üzeri için hindistan cevizi, çikolata parçacıkları)
Hazırlanışı:
- Öncelikle, pudingi hazırlamak için bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırarak topaklanma olmamasını sağlayın.
- Tencereyi orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Puding koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin.
- Puding kaynamaya başladığında, altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
- Pudingi bir kenarda soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Bu sırada, petibör bisküvileri sütle hafifçe ıslatın (bisküviler çok yumuşamadan, sadece nemlensin).
- Bir servis kabının tabanına ıslatılmış bisküvileri dizin. Üzerine soğuyan pudingin yarısını yayın.
- Pudingin üzerine tekrar bir kat bisküvi dizin ve kalan pudingi ekleyin.
- En üste kakaolu bisküvi kırıntıları serpin veya hindistan cevizi, çikolata parçacıkları ile süsleyin.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpuçları:
- Pudingi soğuturken üzerini streç filmle kapatarak kabuk bağlamasını önleyebilirsiniz.
- Bisküvileri sütle ıslatırken fazla bekletmeyin, aksi halde dağılabilirler.
- Tarife muz, çilek gibi meyveler ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
|