Bisküvili muhallebili pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Katman katman lezzetin bir araya geldiği bu pratik pasta, hem göze hem damağa hitap ediyor. Kremasının pürüzsüz dokusu, bisküvilerin yumuşaklığıyla buluşarak ev yapımı tatlıların en sevilen örneklerinden birini oluşturuyor.

24 Kasım 2025

Bisküvili Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Muhallebi için; tencerede süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatıp vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Borcama bir kat bisküvi dizin, üzerine muhallebi dökün.
  • Bu işlemi kat kat tekrarlayın.
  • En üst kat muhallebi olacak şekilde düzeltin.
  • Üzerini kakaolu bisküvi ile süsleyin.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not:


  • Bisküvileri sütle ıslatabilirsiniz
  • Muhallebi soğudukça kıvamı koyulaşacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;