Bisküvili Limonlu Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet limonun suyu ve rendesi
- 200 gram labne peyniri
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- İlk olarak, bisküvileri rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın. Bir kaseye alın.
- Ayrı bir kapta süt ve toz şekeri karıştırın, şeker eriyene kadar karıştırın.
- Bisküvi parçalarını sütlü karışıma batırarak pasta kalıbının tabanına düzgünce yerleştirin. Bu katmanı buzdolabında 15 dakika bekletin.
- Krema, labne peyniri, limon suyu, limon rendesi ve vanilyayı bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Hazırladığınız bu karışımı, soğumuş bisküvi katmanının üzerine yayın.
- Üzerini tekrar bisküvi parçalarıyla kaplayın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece bekletin.
- Servis yapmadan önce dilimleyip, dilerseniz limon kabuğu rendesiyle süsleyebilirsiniz.
Not:
- Pastanızın daha lezzetli olması için bekletme süresine dikkat edin.
- Limonun acılığını sevmiyorsanız, rende kısmını azaltabilirsiniz.
|