Bisküvili limonlu pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için pratik ve lezzetli bir seçenek: Bisküvili limonlu pasta. Petibör bisküvilerin gevrek dokusu, labne peyniri ve limonun enfes uyumuyla hazırlanan bu soğuk tatlı, yaz günlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

24 Kasım 2025

Bisküvili Limonlu Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet limonun suyu ve rendesi
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • İlk olarak, bisküvileri rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın. Bir kaseye alın.
  • Ayrı bir kapta süt ve toz şekeri karıştırın, şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Bisküvi parçalarını sütlü karışıma batırarak pasta kalıbının tabanına düzgünce yerleştirin. Bu katmanı buzdolabında 15 dakika bekletin.
  • Krema, labne peyniri, limon suyu, limon rendesi ve vanilyayı bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız bu karışımı, soğumuş bisküvi katmanının üzerine yayın.
  • Üzerini tekrar bisküvi parçalarıyla kaplayın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece bekletin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyip, dilerseniz limon kabuğu rendesiyle süsleyebilirsiniz.

Not:


  • Pastanızın daha lezzetli olması için bekletme süresine dikkat edin.
  • Limonun acılığını sevmiyorsanız, rende kısmını azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;