Bisküvili Kremalı Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket kakaolu bisküvi (yaklaşık 400 gram)
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: rendelenmiş hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- Öncelikle kreması için bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Tencereyi ocağa alarak orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ardından ocaktan alın.
- İçine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırarak yağın erimesini sağlayın.
- Muhallebi soğurken, krem şantiyi paketinde yazan talimata göre hazırlayın.
- Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip mikserle iyice çırparak krema hazırlayın.
- Bisküvileri sütle hızlıca ıslatın (fazla bekletmeden, dağılmaması için).
- Pasta kalıbının tabanına ıslatılmış bisküvileri dizin, üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün.
- Bu işlemi bisküvi ve krema katmanları bitene kadar tekrarlayın, en üst katman krema olacak şekilde düzeltin.
- Pastanın üzerini hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyin.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not: Bisküvileri sütle ıslatırken fazla bekletirseniz dağılabilir, bu yüzden hızlıca işlem yapın. Ayrıca, pastayı buzdolabında bekletmek kıvamının oturması için önemlidir.
Afiyet olsun! |