Bisküvili kivili pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Taze kivinin ferahlığı ve bisküvinin kıtır dokusunu buluşturan bu pratik pasta, yaz günleri için ideal bir tatlı alternatifi sunuyor. Soğuk servis edilen bu nefis lezzet, sadece birkaç basit malzemeyle hazırlanabilen görsel şölen niteliğinde.

24 Kasım 2025

Bisküvili Kivili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 4-5 adet olgun kivi
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (krem şanti için)

Yapılışı:


1. Krem Şantinin Hazırlanması:


  • Krem şantiyi, 1 çay bardağı soğuk süt ile iyice çırpın ve buzdolabında beklemeye alın.

2. Kivilerin Hazırlanması:

  • Kivileri soyup ince dilimler halinde kesin. Bir kısmını pasta süslemesi için ayırın.

3. Bisküvilerin Islatılması:

  • Bir kasede 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket vanilyayı karıştırın.
  • Bisküvileri bu karışıma batırıp çıkararak pasta kalıbına dizin.

4. Katmanların Oluşturulması:

  • Bisküvilerin üzerine bir kat krem şanti sürün.
  • Krem şantinin üzerine kivi dilimlerini yerleştirin.
  • Bu işlemi bisküvi, krem şanti ve kivi katmanları bitene kadar tekrarlayın.

5. Son Katman ve Dinlendirme:

  • En üst katmana krem şanti sürün ve ayırdığınız kivi dilimleriyle süsleyin.
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

6. Servis:

  • Dinlenen pastayı dilimleyerek servis yapın.

Not:

  • Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak kivilerin yanına çilek veya muz da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;