Bisküvili buzluk pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Pratik ve lezzetli bir buzlu pasta tarifi arayanlar için ideal bir seçenek: bisküvili buzluk pastası. Sadece birkaç malzeme ve birkaç saatlik buzluk bekleme süresiyle, yaz sıcaklarında ferahlatıcı bir tatlı hazırlamanın en kolay yolu.

24 Kasım 2025

Bisküvili Buzluk Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi (veya normal bisküvi)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • İlk olarak, bisküvileri bir buzdolabı poşetine koyup, üzerlerine hafifçe bastırarak ufak parçalar haline getirin.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, kakao ve tereyağını ekleyip, karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan karışıma vanilya ve kremayı ekleyip, mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Buzluk kabının tabanına bir kat bisküvi serpin. Üzerine hazırladığınız kremalı karışımdan bir kat dökün.
  • Bu işlemi bisküvi ve krema katmanları bitene kadar tekrarlayın. En üst katman krema olmalı.
  • Pastayı buzlukta en az 4-5 saat veya bir gece bekletin.
  • Servis yapmadan önce buzluktan çıkarıp, dilimleyerek sunun. Afiyet olsun!

İpucu:


  • Pastayı daha lezzetli hale getirmek için, bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, ancak bu durumda daha yumuşak bir doku elde edersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;