Beyaz Pudingli Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket vanilinli puding
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- Öncelikle, bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyin. Pudingi sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Puding kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ardından ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- Kekleri derin bir borcama dizin, üzerine sıcak pudingi dökün ve eşit şekilde yayın.
- Pasta soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
- Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyin.
Not: İsteğe bağlı olarak pudinge kakao ekleyerek çikolatalı bir versiyon da yapabilirsiniz.
|