Beyaz muhallebili pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremalı dokusu ve taze meyvelerle zenginleşen bu beyaz muhallebili pasta, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olacak kadar şık, günlük tatlı ihtiyacını karşılayacak kadar da kolay.

24 Kasım 2025

Beyaz Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 adet hazır pandispanya keki (veya ev yapımı)
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Çilek, muz veya tercih ettiğiniz meyveler (aroma ve süsleme için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, muhallebiyi hazırlayın. Bunun için bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca, altını kısın ve 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta, krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebiye, hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Pandispanya kekini dilimleyin veya taban şeklinde yerleştirin. Üzerine muhallebi karışımını yayın.
  • Dilimlenmiş meyveleri ekleyip, pastanın üzerini süsleyin.
  • Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

İpuçları:


  • Muhallebiyi pişirirken topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Pastayı dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, lezzeti o kadar iyi olacaktır.
  • Meyve seçiminde mevsimine uygun olanları tercih edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;