Beyaz çilekli pasta tarifi nasıl yapılır?

Taze çileklerin ve beyaz çikolatanın enfes uyumuyla hazırlanan bu pasta, görüntüsü kadar lezzetiyle de etkileyici. Kek katmanları arasında nefis bir kremalı dolgu ve meyve dokusu sunan tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her detayıyla beyaz çilekli pasta yapımının incelikleri...

24 Kasım 2025

Beyaz Çilekli Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti
  • 500 gram çilek
  • 1 paket beyaz çikolata

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  • Süt, nişasta ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi hazırlayıp soğuk muhallebiyle karıştırın.
  • Keki ikiye bölün. Alt katmanı ıslatıp kremanın yarısını sürün. Çilekleri dizin.
  • Üst katmanı kapatıp kalan kremayla pastanın her yerini kaplayın.
  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine gezdirin.
  • Kalan çileklerle süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Püf Noktaları:


  • Kekinizin nemli kalması için şerbet kullanabilirsiniz
  • Çilekleri dilimleyerek kullanırsanız daha düzgün bir görünüm elde edersiniz
  • Beyaz çikolata sosunu çok sıcak eklemeyin, kremanın erimesine neden olabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;