Baton kalıpta bisküvili pasta nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için baton kalıpta hazırlanan bisküvili pasta tarifi, buzdolabında dinlendirilerek sunulan nefis bir alternatif sunuyor. Kakaolu bisküvi katmanları ve çikolata sosuyla kaplanan bu tatlı, özellikle kalabalık misafir sofralarında kolay servis imkanı sağlıyor.

24 Kasım 2025

Baton Kalıpta Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:


  • 1 paket çikolata sosu
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı

Yapılışı:


  • İlk olarak, tereyağını bir tencerede eritin.
  • Eriyen tereyağına süt, şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bisküvileri bir poşete koyup, bir merdane veya oklava ile ufak parçalar haline getirin (çok ince olmamalı).
  • Soğuyan karışıma vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımı ufalanmış bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. İsterseniz bu aşamada ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz.
  • Baton kalıbın içini streç film ile kaplayın veya yağlayın.
  • Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve üzerini bir kaşıkla düzleştirerek sıkıca bastırın.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece bekletin.
  • Soğuyup kıvam alan pastayı kalıptan çıkarın.
  • Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün ve hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Not:

  • Pastanızın daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında dinlendirmenizi öneririz.
  • Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;