Basit köstebek pasta tarifi nasıl yapılır?

Köstebek pastanın enfes lezzetini evinizde kolayca yakalayabileceğiniz pratik bir tarif. Kakaolu katmanların arasında kremalı dokusuyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tatlı, az malzemeyle hazırlanan ekonomik bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Basit Köstebek Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Hindistan cevizi (üzeri için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, kakaolu keki ufak parçalar halinde doğrayın
  • Bir tencereye un, toz şeker, kakao ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin
  • Muhallebi kıvamına gelip göz göz olduğunda ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin
  • Muhallebi soğuyana kadar ara ara karıştırın
  • Başka bir kapta krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
  • Soğuyan muhallebiye yumuşamış tereyağını ekleyip mikserle çırpın
  • Krem şantiyi muhallebiye ekleyip yavaşça karıştırın
  • Borcama kek parçalarının yarısını yayın
  • Üzerine kremanın yarısını dökün
  • Kalan kek parçalarını ekleyin
  • En üste kalan kremayı yayın
  • Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin

Notlar:


  • Keki kendiniz yapmak isterseniz, 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozu ile kek hamuru hazırlayabilirsiniz
  • Pasta en az bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur
  • Üzerini çikolata parçaları veya fındıkla da süsleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;