Balkabaklı kedi dili pastası nasıl yapılır, tarif nedir?

Sonbaharın enfes lezzeti balkabağından hazırlanan bu nefis kedi dili pastası, hem göz alıcı görüntüsü hem de hafif dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek. Balkabağının doğal tatlılığıyla hazırlanan yumuşacık kedi dilleri, kremalı iç dolgusuyla benzersiz bir lezzet sunuyor. Pratik malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık bir alternatif olacak.

24 Kasım 2025

Balkabaklı Kedi Dili Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı rendelenmiş balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)

Krema İçin:


  • 200 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:


  • İlk olarak balkabağını rendeleyip suyunu süzün
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Rendelenmiş balkabağını ilave edin
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve baharatları eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kedi dili kalıbına karışımı dökün
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
  • Krem şanti, krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın
  • Soğuyan kedi dillerinin arasına kremayı sürerek birleştirin

Püf Noktaları:

  • Balkabağının suyunu iyice süzdürün ki pasta hamuru cıvık olmasın
  • Kedi dillerini fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarın
  • Kremayı pastayı servis etmeden hemen önce sürün
  • Üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz

Not:

Bu tarifle yaklaşık 20-25 adet kedi dili pastası elde edebilirsiniz. Dilerseniz krem yerine labne peyniri ile de harika bir lezzet elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;