Balkabağından bisküvili pasta nasıl yapılır?

Balkabağının lezzetini bisküvilerle buluşturan, pratik ve nefis bir pasta tarifi. Pişmiş balkabağı püresi, krem şanti ve sütle ıslatılmış bisküvilerin kat kat dizilmesiyle hazırlanan bu tatlı, buzdolabında dinlendirilerek servise hazır hale geliyor.

24 Kasım 2025

Balkabağından Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram balkabağı (pişmiş ve püre haline getirilmiş)
  • 1 paket petibör bisküvi veya tercih ettiğiniz başka bir bisküvi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (balkabağını pişirmek için)

Yapılışı:


1. Balkabağını küp küp doğrayın ve tencerede tereyağı ile yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra püre haline getirin ve soğumaya bırakın.

2. Soğuyan balkabağı püresine toz şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

3. Krem şantiyi paketindeki talimata göre hazırlayın ve balkabağı karışımına ekleyip yavaşça karıştırın.

4. Bisküvileri süte batırarak pasta tabanını oluşturacak şekilde bir servis kabına dizin.

5. Bisküvilerin üzerine hazırladığınız balkabağı kremasını yayın. İsterseniz ceviz veya fındık serpebilirsiniz.

6. Bu işlemi bir kat daha bisküvi ve bir kat krema olacak şekilde tekrarlayın.

7. Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.

8. Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;