Bademli Alman Pastası (Bienenstich) Tarifi
Malzemeler:
- Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Bademli üst kısmı için
- 1 su bardağı badem (file veya dilimlenmiş)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı süt
- Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
Yapılışı:
- Hamur yapımı
- Ilık sütü bir kaba alın, içine maya ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletin.
- Unu geniş bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın.
- Maya karışımını, yumurtayı, eritilmiş tereyağını, kalan şekeri ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Bademli üst kısmı hazırlığı
- Tereyağını bir tavada eritin.
- İçine şeker, bal ve sütü ekleyip karıştırın.
- Bademleri ekleyip 2-3 dakika karamelize olana kadar pişirin.
- Pişirme
- Mayalanan hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine yayın.
- Üzerine hazırladığınız bademli karışımı eşit şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Krema hazırlığı
- Sütü bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca şeker, un ve yumurta sarısını ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Kremayı çırpıp soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın.
- Pastanın tamamlanması
- Soğuyan pastayı ortadan ikiye kesin.
- Alt kısmına kremayı yayın, üst kısmını kapatın.
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: Pastayı buzdolabında saklayın ve 2-3 gün içinde tüketin. Dilimlenmiş badem yerine file badem de kullanabilirsiniz.
|