Ardanın pastacı kreması nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Pastacı kreması, tatlıların vazgeçilmez lezzetini oluşturan nefis bir dolgu malzemesidir. Ardanın tarifiyle hazırlanan bu kremayla pastalarınız hem daha hafif hem de daha lezzetli olacak. İşte evde kolayca yapabileceğiniz pratik ve bir o kadar da leziz bir pasta kreması tarifi.

24 Kasım 2025

Ardanın Pastacı Kreması Tarifi


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (toz)

Yapılışı:


  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice çırpın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Krema kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Krema biraz soğuyunca üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi paketindeki talimata göre hazırlayın (genellikle soğuk sütle çırpılır).
  • Soğumuş olan muhallebiyi bir kez daha çırpın, üzerine hazırladığınız krem şantiyi ekleyip yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kremayı pastalarınızda veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Kremayı daha hafif yapmak isterseniz krem şantiyi azaltabilir veya tamamen çıkarabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;