Arda'nın mutfağında red velvet pasta nasıl yapılır?

Göz alıcı rengi ve enfes lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek Red Velvet pastası, kırmızı kadife dokusu ve kremalı lezzetiyle klasikleşmiş bir tatlıdır. Bu tarifte, pastanın yumuşacık kıvamını yakalarken kremanın dengeli tatlılığıyla mükemmel bir uyum sağlamak hedefleniyor.

26 Kasım 2025

Arda'nın Mutfağı'nda Red Velvet Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Pasta için
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kefir veya yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Krema için
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın. 23 cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Bir kasede un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu eleyerek karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, kefir, sirke, vanilya ve gıda boyasını ekleyip homojen karışana kadar çırpın.
  • Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyerek spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Hamuru hazırlanan kalıba dökün ve 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki fırından çıkarıp 10 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın.
  • Krema için labne peyniri ve tereyağını mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Pudra şekerini ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
  • Soğuyan keki ikiye bölün. Alt katmanı servis tabağına yerleştirip üzerine kremadan sürün.
  • Üst katmanı kapatıp pastanın tüm yüzeyini kremayla kaplayın.
  • En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Arda'nın Püf Noktaları:


  • Kekinizin nemli olması için kefir yerine yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Gıda boyasını sıvı formda kullanırsanız renk daha canlı olur.
  • Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız lezzeti daha iyi oturacaktır.
  • Krema için labne peyniri yerine mascarpone de kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;