Arda'nın Mutfağı'nda Milföy Pasta Tarifi
Arda'nın Mutfağı'nda milföy pasta, pratik ve lezzetli bir tatlı olarak öne çıkar. İşte adım adım tarifi:
Malzemeler:
- 2 paket hazır milföy hamuru
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Üzeri için pudra şekeri veya çikolata sosu
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin.
- Hamurları tezgaha alıp, üst üste koyarak merdane ile açın.
- Açılan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Muhallebisi için; bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın.
- Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip karıştırın.
- Pişen milföy hamurunun üzerine bu karışımı yayın.
- Üzerini pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Püf Noktaları:
- Milföy hamurunun çok ince açılması, pastanın kıtır olmasını sağlar.
- Muhallebi soğumadan krem şanti eklenirse, şanti sönebilir.
- Dinlendirme süresi, pastanın daha lezzetli olması için önemlidir.
Bu tarifle'ndaki gibi nefis bir milföy pasta yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|