Anneanne pastası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Nesilden nesile aktarılan o eşsiz lezzetleri hatırlatan, ev yapımı bir pasta tarifi. Yumuşacık keki, kremalı iç dolgusu ve hindistan ceviziyle süslenmiş haliyle her sofraya şenlik katacak bir anneanne klasiği.

24 Kasım 2025

Anneanne Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın, köpük köpük olana kadar devam edin
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin

Krema Hazırlığı:

  • Tüm malzemeleri (krema hariç) tencereye alın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Soğumaya bırakın, ardından kremayı ekleyip mikserle çırpın

Birleştirme:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanı krema ile kaplayın
  • Üst katmanı kapatın
  • Tüm pastanın üzerini ve yanlarını krema ile kaplayın
  • Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyin
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Not: Pastayı bir gece önceden yaparsanız lezzeti daha iyi oturacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;