Bu tarifte ilk önce kek harcını için derin bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri koyun ve yumurta köpürene kadar iyice çırpın. Bunu yapmamızın nedeni ise kek daha iyi kararması içindir. Daha sonra sütü, sıvı yağı eleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ilave edin ve karıştırın. Kek harcını hazırladıktan sonra fırın tepsisini sıvı yağ ile fırça yardımı ile yağlayın. Sıvı yağ fazla gelir ise peçete ile fazla yağı alabilirsiniz. Hazırladınız kek harcını fırın tepsisine dökün ve her yeri eşit olacak şekilde yayın.
Daha sonra önceden 150 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yirmi yirmi beş dakika pişirin. Kek pişerken bu sırada kremasını yapmaya başlayın. Kreması için tencereye sütü, nişastayı ve toz şekeri koyun ve iyice çırpın. Ocağın altını açın. Ancak karıştırmaya krema muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Krema piştikten sonra ocağını altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi koyun ve on dakika mikser ile çırpın. Pişen keki çay bardağı ile kesin ve servis edeceğiniz tabağa dikkat ederek alın. Kenarlarından kalan kısmı elinizde veya rondo yardımı ile ufalayın. Çay bardağı ile kestiğiniz keklerin üzerine bir yemek kaşığı kremadan koyun. Arzu ederseniz daha fazla ya da daha az koyabilirsiniz. Dilerseniz sevdiğiniz meyvelerden de koyabilirsiniz. Kremanın üzerine ufaladığınız kek parçacıklarını koyun ancak bu işlemi krema gözükmeyecek şekilde üzerini kaplayın. Kekler bitene kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Daha sonra buzdolabında en az iki saat dinlemesini sağlayın. Bu tarif için dip not olarak şunu diyebilirim. Bir gece öncesinden yapıp daha çok buzdolabında bekletirseniz daha çok dinlemiş olacak ve daha leziz olacaktır.
Afiyet olsun.